Żurawina do mięsa na zimę to wciąż zbyt mało doceniany przez nas rarytas, który odnaleziony w zimie w piwnicy lub spiżarni ucieszy niejednego smakosza. Taka żurawina, w smaku nieco cierpka i kwaskowa, jest absolutnie doskonałym dodatkiem do różnych mięsiw, jak np. do pieczonej kaczki. Do klopsików z czerwonego mięsa w ciemnym sosie pieczeniowym Szwedzi podają obowiązkowo konfiturę z borówki czerwonej, więc żurawina pasować również będzie i tutaj, jak ulał. No jasne, że i do świeżego pieczywa się nada, czy też okrasi swym smakiem dobry, wiejski twaróg. Ile głów, tyle pomysłów na jej wykorzystanie pojawić się może. Żurawina do mięsa pasuje jednak najlepiej. Mówię Wam, naprawdę warto.


ŻURAWINA DO MIĘSA SKŁADNIKI:

500 gramów świeżej żurawiny;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


ŻURAWINA DO MIĘSA NA ZIMĘ

Będzie smakować do naprawdę wielu dań i produktów. Tylko od Ciebie zależy, w jaki sposób wykorzystasz ją w ponure, chłodne, zimowe wieczory…

Żurawina do mięsa na zimę

Zachęcam Cię do zapoznania się z przepisem na GALARETKĘ POMARAŃCZOWĄ <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *