Zupa ze świeżej fasoli smakuje super. Bo fasolę bardzo poważam. I lubię. Ale nieczęsto zdarza mi się mieć możliwość przyrządzenia jakiejś potrawy ze świeżej fasoli. Pozostaje zatem ta sucha; zwykle trzeba moczyć ją przez kilka godzin, a następnie dość długo gotować. Albo skorzystać tej z puszki tam, gdzie jest to możliwe. Przygotowanie tej zupy trwa „ledwie chwilę”, co jest szczególnie zaskakujące dla wszystkich, którzy przyrządzają ją po raz pierwszy. O świeżą fasolę zwykle dość trudno, ale jeżeli uda się Wam ją zdobyć zrobienie z niej pysznej zupy będzie dziecinnie łatwe. Oczywiście mój przepis możecie dowolnie modyfikować, ale ja polecam zupę właśnie według niego.


ZUPA ZE ŚWIEŻEJ FASOLI SKŁADNIKI:

600 gramów świeżej, drobnej fasolki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


ZUPA ZE ŚWIEŻEJ FASOLI

Zupa zyskuje na smaku, gdy tuż przed jej podaniem posypiesz ją posiekanym szczypiorkiem.

Zupa ze świeżej fasoli

Spróbuj także przepis na FASOLKĘ po GRECKU – kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *