Zupa z soczewicy poniższym wykonaniu przygotowana to moja wielka miłość. Uwielbiam zupy tak bardzo, że chyba mógłbym jeść je codziennie. Ta zupa zaś jest jedną z moich ulubionych. Wszystko z powodu jej niezwykłego smaku oraz zapachów unoszących się w kuchni podczas jej przygotowywania. Jeżeli nie przepadasz za soczewicą to spróbuj tej zupy. Być może właśnie tym daniem się do niej przekonasz. Ponoć zupę tę podaje się w Turcji pannom młodym dzień przed zamążpójściem. Ja nie widzę przeszkód, aby zajadać się nią kiedy tylko dusza zapragnie.


ZUPA Z SOCZEWICY

SKŁADNIKI

1,2 litra domowego wywaru jarzynowego lub drobiowego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


ZUPA Z SOCZEWICY SPOSÓB PODANIA

Podawaj z kleksem gęstego jogurtu, świeżą miętą i cząstkami cytryny do ewentualnego dalszego doprawienia według uznania. 

Zupa z soczewicy po turecku


Co powiesz na porządną KASZANKĘ z SOCZEWICĄ? Przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *