Zupa z pora to doskonała alternatywa dla klasycznej zupy cebulowej. Kto jest fanem tej ostatnie dobrze wie, że porządnie przyrządzona zupa cebulowa ma słodkawy smak, a ostry smak cebuli zanika podczas gotowania. Nie inaczej jest z porem, choć ten z natury jest znacznie mniej ostry w smaku aniżeli cebula. Por jednak ma tę przewagę nad cebulą, że jego smak jest bogatszy o naturalną słodycz. Również iw tym przypadku zatem podczas gotowania por łagodnieje, a zupa z pora staje się aksamitna i słodziutka, jak maliny. Ważne, by zupę gotować dłużej, aby por nabrał właściwego smaku.


ZUPA Z PORA

SKŁADNIKI

1,5 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego
3 młode pory z jak najdłuższą jasnozieloną częścią
2 ziemniaki
1-2 marchewki
1 cebula (opcja)
puszka czerwonej fasolki
oliwa z oliwek
sól, pieprz


ZUPA Z PORA Z FASOLKĄ PRZEPIS

1. Przygotuj wszystkie składniki.

Zupa z pora z fasolką czerwoną składniki

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


ZUPA Z PORA PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj na ciepło z kromką świeżego pieczywa. Zupa jest delikatna, łagodna w smaku i naprawdę pyszna. Pokochasz.

Zupa z pora z fasolką czerwoną


Przepis na klasyczną francuską ZUPĘ CEBULOWĄ znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *