Zupa z pora z fasolką czerwoną to doskonała alternatywa dla klasycznej zupy cebulowej. Kto jest fanem tej ostatnie dobrze wie, że porządnie przyrządzona zupa cebulowa ma słodkawy smak, a ostry smak cebuli zanika podczas gotowania. Nie inaczej jest z porem, choć ten z natury jest znacznie mniej ostry w smaku aniżeli cebula. Por jednak ma tę przewagę nad cebulą, że jego smak jest bogatszy o naturalną słodycz. Również iw tym przypadku zatem podczas gotowania por łagodnieje, a zupa z pora staje się aksamitna i słodziutka, jak maliny. Ważne, by zupę gotować dłużej, aby por nabrał właściwego smaku.


ZUPA Z PORA Z FASOLKĄ SKŁADNIKI

1,5 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego
3 młode pory z jak najdłuższą jasnozieloną częścią
2 ziemniaki
1-2 marchewki
1 cebula (opcja)
puszka czerwonej fasolki
oliwa z oliwek
sól, pieprz


ZUPA Z PORA Z FASOLKĄ CZERWONĄ PRZYGOTOWANIE

1. Przygotuj wszystkie składniki.

Zupa z pora z fasolką czerwoną składniki

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Zupa z pora z fasolką czerwoną jest gotowa. Wyłącz gaz pod garnkiem. Dopraw zupę solą i pieprzem, jeśli potrzeba, a także wlej 2-3 łyżki oliwy. To bardzo podnieść smak zupy.

Zupa z pora z fasolką czerwoną


ZUPA Z PORA Z FASOLKĄ CZERWONĄ

Podawaj na ciepło z kromką świeżego pieczywa. Zupa jest delikatna, łagodna w smaku i naprawdę pyszna. Pokochasz.

Zupa z pora z fasolką czerwoną


Przepis na klasyczną francuską ZUPĘ CEBULOWĄ znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *