Zupa z pomidorów pieczonych to średnio popularna zupa pomidorowa w naszym kraju. Postaram się Was przekonać, że warto jadać ją częściej. Tym bardziej, że lato w pełni i pomidory wreszcie pachną słońcem i smakują, jak należy. Warto zatem przygotować z nich zupę pomidorową. Do tej pysznej zupy kremu najlepiej użyć różnego rodzaju, kształtu i koloru pomidorów, dzięki czemu zyska ona na aromacie. Wraz z pomidorami do piekarnika wkładam również kilka gałązek pomidorowych, które dają niesamowity aromat. Czasem miksuję je na końcu wraz z warzywami.


ZUPA Z POMIDORÓW PIECZONYCH

SKŁADNIKI

1,5 kilograma różnych pomidorów (część z gałązkami);
1-2 papryczki chilli;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


ZUPA Z POMIDORÓW PIECZONYCH SPOSÓB PODANIA

Idealnie smakuje z kleksem miękkiego sera np. koziego i listkami świeżej bazylii. Smakuje zarówno na gorąco, jak i podana w temperaturze pokojowej.

Zupa z pomidorów pieczonych na ostro


Zrób także wściekle ostrą POMIDORÓWKĘ przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *