Zupa szparagowa zwykle kojarzona jest z zupą kremem. Ta gęsta, aksamitna i gładka polewka o delikatnym, aczkolwiek wykwintnym smaku jest pożądana w szczycie sezonu szparagowego, czyli późną wiosną i wczesnym latem. Moja zupa szparagowa powstała ze szparagów zamrożonych pod koniec sezonu szparagowego. Z takich szparagów nie ma mowy, aby przygotować wysublimowaną zupę, jednak nie należy załamywać rąk. W niniejszym przepisie pokazuję, jak wykorzystać pozostałe po sezonie szparagi i ewentualnie ich zdrewniałe końcówki. Zwłaszcza, gdy macie również zbędne kawałki kurczaka.


ZUPA SZPARAGOWA

SKŁADNIKI

1 – 2 małe kawałki kurczaka;
marchewka, pietruszka, seler;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


ZUPA SZPARAGOWA PROPOZYCJA PODANIA

Świetnie smakuje podana np. z groszkiem ptysiowym lub grzankami (przepis na GRZANKI znajdziesz <<TUTAJ>>). Niezłym pomysłem jest skropienie zupy odrobiną ostrego sosu i posypanie np. mielonym ostropestem lub siemieniem lnianym.

zupa szparagowa


Klopsy z łososia Previous post KLOPSY z ŁOSOSIA z groszkiem i dzikim ryżem
Ostermalms Saluhall Next post OSTERMALMS SALUHALL, Sztokholm, Szwecja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *