Zupa pieczarkowa z koprem włoskim to zupełnie inna bajka, aniżeli tradycyjna zupa pieczarkowa. Jasne, możesz zrobić zwykła zupę pieczarkową, ale zawsze warto uprzednio otworzyć swoją lodówkę na oścież. Możesz tam znaleźć na przykład koper włoski i parę innych warzyw, które leżą odłogiem w samotności zapychając od dłuższego czasu kąty lodówki. Pora im ulżyć. Mając taki arsenał wystarczy, że ruszysz głową i okaże się, że możesz ugotować coś znacznie ciekawszego, bogatszego w smaku i lepszego, niż zwykła zupa pieczarkowa. Uwolnij swój umysł od sztampowego myślenia.


ZUPA PIECZARKOWA Z KOPREM WŁOSKIM SKŁADNIKI:

1,5 litra domowego bulionu drobiowego lub jarzynowego;
500 gramów pieczarek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

10. Wrzuć makaron zacierkę i gotuj kolejne kilka minut.

zacierka z dodatkiem mleka owczego

11. W szklance rozpuść w odrobinie zimnej wody łyżeczkę mąki, a następnie dodaj 2 łyżki śmietany i dobrze rozmieszaj. Zahartuj śmietanę chochelką zupy, dobrze wymieszaj i wlej do garnka z zupą.

zupa pieczarkowa z koprem włoskim


ZUPA PIECZARKOWA Z KOPREM WŁOSKIM

Zupę podawaj doprawioną natką kopru włoskiego, czyli fenkuła.

zupa pieczarkowa z koprem włoskim


Gdy wolisz tradycyjną ZUPĘ PIECZARKOWĄ kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *