Zupa ostro kwaśna z delikatnymi krewetkami, zwana pod nazwą Tom Yum Kung to rewelacyjna tajska zupa. Jeśli już zakupicie podstawowe składniki używane w tajskiej kuchni i będziecie nimi dysponować w każdej chwili (każdy z nich posłuży do zrobienia co najmniej kilku zup) ich przygotowanie będzie trwało góra 10 minut. Dokładnie tak jest z tą jedną z najpopularniejszych tajskich zup. Pozostałe składniki również są interesujące, ale nie ma co ukrywać, dość trudne do zdobycia poza dużymi miastami. Jeżeli jednak macie zacięcie i lubicie lub chcecie spróbować tajskiej kuchni to warto postarać się, zdobyć je i przygotować tę zupę, a także inne, tajskie potrawy. Bo są przepyszne.


ZUPA OSTRO KWAŚNA Z KREWETKAMI SKŁADNIKI

kilka plastrów świeżego galangala;
2-3 tajskie papryczki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

3. Dodaj przekrojone na pół grzyby słomkowe i krewetki, wrzuć papryczki chili. Gotuj zupę maksymalnie 2 minuty.

Zupa ostro kwaśna z krewetkami


ZUPA OSTRO KWAŚNA Z KREWETKAMI

Teraz rzecz najważniejsza przy tajskich zupach, czyli doprawienie. Zdejmij garnek z zupą z ognia i dodaj: sok z limonki, papryczki chili do smaku, sos rybny, pastę chili, mleko. Zupa ostro kwaśna z krewetkami (Tom Yum Kung) jest gotowa, kiedy dominuje smak ostry i kwaśny. Zupa powinna mieć zrównoważony smak, więc doprawiaj, aż taki smak uzyskasz.

Zupa ostro kwaśna z krewetkami

Przygotuj również ZUPĘ GALANGALOWĄ – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *