Zupa minestrone to klasyczna włoska zupa jarzynowa. Jest synonimem wiosny i mnogości występujących wtedy świeżych warzyw. Ale dlaczego nie można by w zimie takiej minestrone w nieco zmienionej odsłonie zjeść? Klasyczna zupa minestrone musi spełniać 3 warunki: być zrobiona z sezonowych warzyw, na specjalnie przygotowanym wcześniej bulionie i na bazie soffritto. Moja zupa minestrone w wersji zimowej przygotowana jest na dobrym, domowym bulionie drobiowym i na bazie soffritto. Ubogość warzyw zimą skierowała mnie zaś ku warzywom mrożonym. Z naprawdę dobrym skutkiem.


ZUPA MINESTRONE SKŁADNIKI

1,5 litra domowego bulionu drobiowego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

10. Tuż przed końcem gotowania zupy dorzuć garść fasolki.

dodawanie fasolki do zupy


ZUPA MINESTRONE W WERSJI ZIMOWEJ

Podawaj ozdobioną listkami bazylii. W miseczce podaj również świeżo starty parmezan tak, aby każdy mógł sobie posypać nim zupę. Trochę wiosny zimą? Proszę uprzejmie.

zupa minestrone w wersji zimowej


ZUPA jarzynowa z FRANKFURTERKAMI też daje radę przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *