Zupa meksykańska z kurczakiem to bogactwo aromatów i smaku. Ale dla mnie jest ona naprawdę wyjątkowa głównie z powodu jednego składnika – ostrej, wędzonej, dojrzałej papryczki jalapeno w sosie pomidorowym adobo. Taką papryczkę można bez większego problemu kupić za przyzwoite pieniądze w delikatesach i większych marketach. Taka mała puszka z „chipotle w sosie adobo” (oficjalna nazwa) wystarczy Wam na 2-4 razy, ponieważ papryczka ta jest niezwykle aromatyczna i ostra. Jeden składnik, który sprawi, że pokochacie tę zupę.

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu do wszystkich przepisów.

Sprawdź
Kup terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

11. Zupę posyp dodatkowo posiekaną świeżą kolendrą i wciśnij do niej do smaku sok z limonki.

Zupa meksykańska z kurczakiem


ZUPA MEKSYKAŃSKA Z KURCZAKIEM

Podawaj z pokrojonym w kostki awokado, listkami świeżej kolendry i ewentualnie pokruszonym serem typu feta.

zupa meksykańska z kurczakiem

Co powiesz na ZUPĘ MEKSYKAŃSKĄ z wołowiną – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *