Zupa kapuściana rodem z włoskiego Piemontu to kolejne włoskie danie, które udowadnia, że prostota kuchni włoskiej aż boli, za to smak dań po prostu zabija. Ta zupa kapuściana jest idealnym tego dowodem, jest absolutnie genialna. Powiecie, że tak można napisać o większości porządnych zup, ale uwierzcie, że ta jest absolutnie wyjątkowa. Dobra, biała kapusta w połączeniu z domowym bulionem, czosnkiem, ciabattą i aksamitnym, kremowym serem, który pod wpływem gorącego bulionu zaczyna się roztapiać i ciągnąć. Czy trzeba Was jeszcze zachęcać?
ZUPA KAPUŚCIANA
SKŁADNIKI
1,5 litra domowego bulionu drobiowego;
600 gramów białej kapusty;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
13. Dodaj do zupy czosnek z masłem i całość bardzo delikatnie zamieszaj. Zupa kapuściana powinna być w tym momencie na granicy wrzenia.
ZUPA KAPUŚCIANA SPOSÓB PODANIA
Musi być gorąca, więc podawaj od razu.
Koniecznie wypróbuj również ZAPIEKANKĘ z KAPUSTĄ przepis <<TUTAJ>>.