Zupa kapuściana rodem z włoskiego Piemontu to kolejne włoskie danie, które udowadnia, że prostota kuchni włoskiej aż boli, za to smak dań po prostu zabija. Ta zupa kapuściana jest idealnym tego dowodem, jest absolutnie genialna. Powiecie, że tak można napisać o większości porządnych zup, ale uwierzcie, że ta jest absolutnie wyjątkowa. Dobra, biała kapusta w połączeniu z domowym bulionem, czosnkiem, ciabattą i aksamitnym, kremowym serem, który pod wpływem gorącego bulionu zaczyna się roztapiać i ciągnąć. Czy trzeba Was jeszcze zachęcać?


ZUPA KAPUŚCIANA

SKŁADNIKI

1,5 litra domowego bulionu drobiowego;
600 gramów białej kapusty;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

13. Dodaj do zupy czosnek z masłem i całość bardzo delikatnie zamieszaj. Zupa kapuściana powinna być w tym momencie na granicy wrzenia.

Zupa kapuściana


ZUPA KAPUŚCIANA SPOSÓB PODANIA

Musi być gorąca, więc podawaj od razu.

Zupa kapuściana z Piemontu


Koniecznie wypróbuj również ZAPIEKANKĘ z KAPUSTĄ przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *