Zupa jarzynowa z pesto bazyliowym to moja letnia propozycja. Włoch ze świeżych warzyw zrobiłby zapewne swoją minestrone, a ja proponuję „spolszczony” odpowiednik, czyli… No jasne, to zupa jarzynowa z pesto. Choć nazwy inne zupa ta sama. Tym bardziej, że do jarzynowej proponuję akcent włoski w postaci domowego pesto, które doskonale wzbogaca jej smak. Rzeczone pesto lepiej jest zrobić nieco wcześniej. Bo choć jest ono pyszne zaraz po przygotowaniu, to jednak lepiej smakuje, gdy składniki „przegryzą się”. Ja przyrządzam pesto na godzinę przed jego konsumpcją i pozostawiam na wierzchu, aby nabrało smaku. Uwierz, zupa jarzynowa z pesto jest wyborna. Nawet na upalne dni, pod warunkiem, że podasz ją w temperaturze pokojowej.


ZUPA JARZYNOWA Z PESTO SKŁADNIKI

spora garść liści bazylii;
garstka parmigiano reggiano;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

11. Na koniec wrzuć wyłuskany bób, zamieszaj całość, zdejmij z ognia i pozostaw na 10 minut, aż nieco przestygnie.

Zupa jarzynowa z pesto


ZUPA JARZYNOWA Z PESTO

Wlej zupę na talerze, a na wierzchu rozłóż po 2 łyżki pesto. Zamieszaj delikatnie zupę. Jeżeli trzeba dosól do smaku.

Zupa jarzynowa z pesto

Spróbuj również nieco innej ZUPY JARZYNOWEJ – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *