Zupa grzybowa z zielonych gąsek to moja nowość. To zupa, która przebojem weszła na mój stół i być może zagości na stałe i na Waszych stołach. Zielone gąski, inaczej zwane po prostu zielonkami, to bardzo smaczne grzyby, które występują dość późną jesienią. Najczęściej używane są jako farsz do pierogów lub właśnie na pyszną zupę grzybową. Moja zupa, oprócz gąsek, zawiera również sporo warzyw dzięki czemu ma pełniejszy smak. Jeżeli kupisz świeże, aromatyczne gąski zapach tej zupy grzybowej będzie przyjemnie drażnił Twoje kubki smakowe jeszcze długo po jej zjedzeniu.


ZUPA GRZYBOWA Z ZIELONYCH GĄSEK SKŁADNIKI

400 gramów świeżych zielonych gąsek;
1 duża marchewka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

10. W szklance rozpuść łyżkę mąki w minimalnej ilości zimnej wody, dodaj 2 łyżki śmietany i wymieszaj wszystko. Zahartuj chochelką zupy i przelej wszystko do garnka. Zamieszaj i gotuj zupę jeszcze 2 minuty.

Zupa grzybowa z zielonych gąsek


ZUPA GRZYBOWA Z ZIELONYCH GĄSEK

Świetnie smakuje podana od razu po ugotowaniu, ale na drugi dzień zupa nabiera szczególnego smaku.

Zupa grzybowa z zielonych gąsek

Spróbuj pyszny SOS KURKOWY przepis <<TUTAJ>>.


4 thoughts on “ZUPA GRZYBOWA z zielonych gąsek”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *