Zrazy wołowe według przepisu poniżej to danie zbliżone do klasycznych zrazów wielkopolskich, jednakże z nieco inną nutą smakową. Decyduje o tym niezwykłe nadzienie. Od jakości wołowiny zależy w tym daniu wiele, ale i szynka winna być tych „najwyższych lotów”. Chodzi tu szczególnie o to, by szynka ta była wędzona naturalnym dymem, dzięki czemu sos grzybowy zyska niesamowitego smaku. Zrazy wołowe to danie doskonałe na specjalne okazje. Na co dzień wymaga bowiem zbyt dużo pracy i zajmuje sporo czasu.


ZRAZY WOŁOWE W SOSIE GRZYBOWYM

SKŁADNIKI

5 cienkich plastrów wołowiny

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

11. Sos o niezwykłym aromacie szynki (ta oddała swój aromat do sosu w trakcie duszenia) winien lekko zgęstnieć. Dopraw go do smaku, jeżeli potrzeba.

idealnie gładki sos grzybowy w garnku


ZRAZY WOŁOWE W SOSIE GRZYBOWYM SPOSÓB PODANIA

Podawaj np. z kaszą gryczaną polaną aromatycznym sosem grzybowym i duszoną, czerwoną kapustą (przepis znajdziesz <<TUTAJ>>).

ZRAZY WOŁOWE nadziewane szynką


A po przepis na tradycyjne ROLADY ŚLĄSKIE kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *