Zrazy wołowe nadziewane szynką to danie zbliżone do klasycznych zrazów wielkopolskich, jednakże z nieco inną nutą smakową,. Decyduje o tym nadzienie niezwykłe, bo z aromatyczną szynką szwarcwaldzką i ogórkami kiszonymi. Do zrazów jak zawsze świetnie pasuje sos grzybowy, tym razem z suszonych podgrzybków. Od jakości wołowiny zależy w tym daniu wiele, ale i szynka szwarcwaldzka winna być tych „najwyższych lotów”. Chodzi tu szczególnie o to, by szynka ta była wędzona naturalnym dymem, dzięki czemu sos grzybowy zyska niesamowitego smaku. Moje zrazy wołowe to niezwykle smaczne danie. Danie obowiązkowe i doskonałe na specjalne okazje. Na co dzień wymaga jednak zbyt dużo pracy i zajmuje sporo czasu.


ZRAZY WOŁOWE NADZIEWANE SZYNKĄ SKŁADNIKI

5 cienkich plastrów wołowiny;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

11. Sos grzybowy o niezwykłym aromacie szynki (ta oddała swój aromat do sosu w trakcie duszenia) winien lekko zgęstnieć – dopraw go do smaku, jeżeli potrzeba.

idealnie gładki sos grzybowy w garnku


ZRAZY WOŁOWE NADZIEWANE SZYNKĄ

Podawaj np. z kaszą gryczaną polaną aromatycznym sosem grzybowym i duszoną, czerwoną kapustą.

ZRAZY WOŁOWE nadziewane szynką

A po przepis na tradycyjne ROLADY ŚLĄSKIE kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *