Zimowa zupa grzybowa to rzecz całkiem przyjemna i prosta, a bardzo smaczna. Gdy zimowa nostalgia za leśnymi grzybami nastąpi, a sędziwy mróz trzaska pod butami (wiem, poniosło mnie) przeprosić się trzeba z grzybami pospolitymi. Z lekką pogardą traktowane na co dzień boczniaki i pieczarki jawią się wtedy jako nasz wybawca. Owszem, takiego aromatu i smaku jak świeże grzyby leśne nam nie dadzą. Ale za to wielką frajdę i dla przykładu całkiem dobrą zupę. Wystarczy parę trików, dobre składniki i w ciągu 30 minut można zajadać się super zupą grzybową. Naprawdę polecam.


ZIMOWA ZUPA GRZYBOWA

SKŁADNIKI

6 skrzydełek z kurczaka;
jarzyna jak do rosołu;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

14. Zagotuj zimową zupę grzybową, a następnie wyłącz gaz pod garnkiem. Wrzuć posiekaną natkę pietruszki.

Zimowa zupa grzybowa z makaronem


ZIMOWA ZUPA GRZYBOWA

Podawaj gorącą najlepiej z dodatkiem kromki świeżego pieczywa. Zupę ozdób obowiązkowo natką kopru włoskiego o lekko anyżkowym smaku. Prosta, ale pyszna zupa.

Zimowa zupa grzybowa z makaronem


Wypróbuj także PIECZARKI FASZEROWANE przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *