Żeberka duszone to jedno z najpopularniejszych dań polskiej kuchni. Zwykle przygotowywane są w sposób dość tradycyjny przyprawione solą, pieprzem i kminkiem. Moim ulubionym sposobem przyrządzania żeberek wieprzowych jest ich duszenie, a następnie podanie w sosie paprykowym. Przepis na takie żeberka znajdziesz <<TUTAJ>>. W niniejszym przepisie żeberka duszone mają intensywny smak z powodu zastosowanych przypraw. Dominuje ziele angielskie, które uznawane jest za najważniejszą z wszystkich przypraw z uwagi na jego bogaty smak i zapach. Zapraszam.


ŻEBERKA DUSZONE SKŁADNIKI:

około 700 gramów żeberek wieprzowych;
2 liście laurowe;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Mięso mocno pachnące i smakujące zielem angielskim, podane w sosie z wyraźnym akcentem czosnku i lekko pikantnym, z lekką nutą śmietany fajnie jest podać np. z młodymi ziemniakami z masłem i koperkiem.

Żeberka duszone zielem angielskim pachnące


ŻEBERKA DUSZONE ZIELEM ANGIELSKIM PACHNĄCE

Przyrządzone według tego przepisu smakować będą szczególnie osobom lubiącym wyraźne, bogate smaki.

Żeberka duszone zielem angielskim pachnące


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *