Zapiekanka z dorszem jest wybitna. Dlaczego? Już wyjaśniam. Bacalhau to dorsz atlantycki. Zakonserwowany dużą ilością soli, a następnie suszony na słońcu dorsz wytrzymuje wiele miesięcy bez lodówki. Przed użyciem taką rybę należy moczyć w wodzie 1-2 doby, wymieniając ją co kilka godzin. Czasem można kupić bacalhau mrożonego, zwykle bez zbędnej glazury. Taki bacalhau jest gotowy do użycia bezpośrednio po rozmrożeniu. A jak smakuje? To zupełnie inna ryba w smaku niż wszystkie, które jedliście do tej pory. Mięso jest zwarte, ale delikatne w smaku. Spróbujcie mojej zapiekanki i oceńcie sami.


ZAPIEKANKA Z DORSZEM

SKŁADNIKI

600 gramów rozmrożonego, bądź wymoczonego bacalhau;
1 litr mleka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Piecz zapiekankę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-30 minut, do zrumienienia wierzchu.

Zapiekanka z dorszem solonym


ZAPIEKANKA Z DORSZEM

Wyjmij zapiekankę i pozostaw na kilka minut, aż nieco przestygnie, dzięki czemu łatwiej będzie ją dzielić i wyjąć.

Zapiekanka z dorszem solonym


Lubisz zapiekanki? Wypróbuj mój przepis na PARMIGIANĘ <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *