Zapiekanka z bakłażanów w pomidorach parmigiana di melanzane

Zapiekanka z bakłażanów to bardzo znane danie szeroko rozumianej kuchni włoskiej pod nazwą parmigiana di melanzane. I choć w zasadzie nie istnieje coś takiego, jak kuchnia włoska, ponieważ każdy z regionów tworzących dzisiejszą Italię jest całkowicie odmienny kulinarnie to jednak jest kilka, kilkanaście dań, potraw, które chętnie przyrządzane są i jadane w całych Włoszech. Z powodów jednak tychże różnic kulinarnych w każdym z włoskich regionów przyrządzane są nieco inaczej. Jednym z takich dań jest właśnie zapiekanka z bakłażanów. Bazą dania są bakłażany, pomidory, bazylia i ser – to się nigdy nie zmieni. Basta. Basta cosi.


ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANÓW

SKŁADNIKI

3 średnie bakłażany o zbliżonej wielkości;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANÓW SPOSÓB PODANIA

Parmigiana di melanzane musi po wyjęciu z piecu odpocząć 5-10 minut. A potem już tylko hulaj dusza. Coś fenomenalnego. Koniecznie wypróbujcie.

Zapiekanka z bakłażanów w pomidorach parmigiana di melanzane


2 thoughts on “ZAPIEKANKA z BAKŁAŻANÓW w pomidorach”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *