obiad w 15 minut Ryby przystawki Wege Z mąki

WRAPY z ŁOSOSIEM wędzonym i awokado

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

Wrapy z łososiem wędzonym to znakomita przekąska nadająca się na każdą okazję. Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Ich przyrządzenie to przysłowiowa bułka z masłem. Połączenie zaś smaku wędzonego na ciepło łososia z cytrynową pastą, liśćmi szpinaku i świeżą kolendrą wywołuje u biesiadników zachwyt. Czegóż można chcieć więcej od posiłku, jak nie dobrego smaku i apetycznego wyglądu. Tak, moje wrapy wyglądają bosko. Ale smakują jeszcze lepiej.


WRAPY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM PRZEPIS

SKŁADNIKI

2 wrapy (tortille) szpinakowe;[FMP]
dwa kawałki po 120 gramów wędzonego na ciepło łososia;
awokado;
cytryna;
liście szpinaku;
świeża kolendra;
sól, pieprz;


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA WRAPÓW Z ŁOSOSIEM

1. Przygotuj wszystkie składniki.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado składniki

2. Awokado obierz i wypestkuj przekładając miąższ do miski. Liście szpinaku umyj pod bieżącą wodą i dobrze osusz na ręcznikach papierowych. Zmiażdż awokado widelcem i wciśnij do niego so z cytryny.

obieranie awokado

3. Awokado posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszaj. Gotową pastę odstaw na bok. Włożenie do pasty z awokado pestki zapobiegnie ciemnieniu tego smacznego owocu. Skoro wszystko gotowe pora zabrać się za wrapy.

pasta z awokado i łosoś wędzony na zimno oraz liście szpinaku

4. Podgrzewaj tortillę na suchej patelni przez około minutę, aż zmięknie.

na patelni podgrzewana jest tortilla

5. Zdejmij tortillę z patelni i połóż na blacie. Posmaruj ją dość obficie pastą z awokado, a następnie rozłóż na niej liście szpinaku. Na szpinaku rozłóż wędzonego łososia rozdrabiając go na mniejsze kawałki.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

6. Na łososiu połóż garść świeżych liści kolendry. Ależ będzie smak!

blank

7. Jeżeli chcesz podać wrapy na ciepło zwiń je podobnie, jak nasze krokiety z mięsem. Koniecznie umieść je na chwilę na patelni albo w piekarniku, aby się zagrzały.

blank[/FMP]


WRAPY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM PROPOZYCJA PODANIA

Jeżeli chcesz podać je na zimno po prostu zwiń je tak, aby łatwo się je jadło. Podawaj od razu. Rewelacja.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado


Spróbuj także <<wrapy z kiełbaską z Tunezji>>.


(2) Komentarze

  1. blank
    says:

    dzięki – dla Ciebie również 🙂

  2. blank
    Iwona says:

    Tomku, super przepis! Dziękuję! Zyczę Ci pięknego,dobrego tygodnia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.