Wrapy z łososiem wędzonym i awokado to znakomita przekąska nadająca się na każdą okazję. Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Ich przyrządzenie to przysłowiowa bułka z masłem. Połączenie zaś smaku wędzonego na ciepło łososia z cytrynową pastą z awokado, liśćmi szpinaku i świeżą kolendrą wywołuje u biesiadników zachwyt. Czegóż można chcieć więcej od posiłku, jak nie dobrego smaku i apetycznego wyglądu. Tak, moje wrapy z łososiem wyglądają bosko. Ale smakują jeszcze lepiej.


WRAPY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM

SKŁADNIKI:

  • 2 wrapy (tortille) szpinakowe;
  • dwa kawałki po 120 gramów wędzonego na ciepło łososia;
  • awokado;
  • cytryna;
  • liście szpinaku;
  • świeża kolendra;
  • sól, pieprz;

WRAPY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotuj wszystkie składniki.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

2. Awokado obierz i wypestkuj przekładając miąższ do miski. Liście szpinaku umyj pod bieżącą wodą i dobrze osusz na ręcznikach papierowych.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

3. Zmiażdż awokado widelcem i wciśnij do niego so z cytryny.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

4. Awokado posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszaj. Gotową pastę odstaw na bok.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

5. Włożenie do pasty z awokado pestki zapobiegnie ciemnieniu tego smacznego owocu. Skoro wszystko gotowe pora zabrać się za wrapy.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

6. Podgrzewaj tortillę na suchej patelni przez około minutę, aż zmięknie.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

7. Zdejmij tortillę z patelni i połóż na blacie. Posmaruj ją dość obficie pastą z awokado, a następnie rozłóż na niej liście szpinaku.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

8. Na szpinaku rozłóż wędzonego łososia rozdrabiając go na mniejsze kawałki.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

9. Na łososiu połóż garść świeżych liści kolendry. Ależ będzie smak!

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

10. Jeżeli chcesz podać wrapy z łososiem wędzonym na ciepło zwiń je podobnie, jak nasze krokiety z mięsem. Koniecznie umieść je na chwilę na patelni albo w piekarniku, aby się zagrzały.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado


WRAPY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I AWOKADO

Jeżeli chcesz podać je na zimno po prostu zwiń je tak, aby łatwo się je jadło. Podawaj od razu. Rewelacja.

Wrapy z łososiem wędzonym i awokado

Spróbuj także WRAPÓW MAROKAŃSKICH przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “WRAPY z ŁOSOSIEM wędzonym i awokado”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *