Wołowina długo pieczona na sposób meksykański przyrządzona, czyli innymi słowy „pulled beef” lub szarpana wołowina to długo pieczone mięso w niższej niż przynależne tradycyjnemu pieczeniu temperaturze. Za to w długim okresie czasu. Kluczowym przy przygotowywaniu takiego „pieczystego” jest rodzaj użytego mięsa. Nie wystarczy kupić popularnej „pieczeniówki” wołowej. Oczywiście można, ale każde mięso musi mieć trochę tłuszczu, ponieważ tenże dodaje smaku potrawie. Nasze zaś „pieczeniowe” to najczęściej chude mięso wołowe, które po upieczeniu staje się zwyczajnie niejadalne, a smaku w nim niewiele.
WOŁOWINA DŁUGO PIECZONA
SKŁADNIKI
1,5 kilograma pięknej wołowiny (szczegóły poniżej);
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
WOŁOWINA DŁUGO PIECZONA SPOSÓB PODANIA
Na ser nałóż szarpaną wołowinę – tyle, ile dasz rady zjeść. Całość polej odrobiną kwaśnej śmietany i posyp listkami świeżej kolendry. Odrobina ostrego sosu chilli dodatkowo podkreśli smak dania.
Zjedz w końcu prawdziwe CHILLI con CARNE przepis <<TUTAJ>>.