Wołowina długo pieczona na sposób meksykański przyrządzona, czyli innymi słowy „pulled beef” lub szarpana wołowina to długo pieczone mięso w niższej niż przynależne tradycyjnemu pieczeniu temperaturze. Za to w długim okresie czasu. Kluczowym przy przygotowywaniu takiego „pieczystego” jest rodzaj użytego mięsa. Nie wystarczy kupić popularnej „pieczeniówki” wołowej. Oczywiście można, ale każde mięso musi mieć trochę tłuszczu, ponieważ tenże dodaje smaku potrawie. Nasze zaś „pieczeniowe” to najczęściej chude mięso wołowe, które po upieczeniu staje się zwyczajnie niejadalne, a smaku w nim niewiele.


WOŁOWINA DŁUGO PIECZONA

SKŁADNIKI

1,5 kilograma pięknej wołowiny (szczegóły poniżej);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


WOŁOWINA DŁUGO PIECZONA SPOSÓB PODANIA

Na ser nałóż szarpaną wołowinę – tyle, ile dasz rady zjeść. Całość polej odrobiną kwaśnej śmietany i posyp listkami świeżej kolendry. Odrobina ostrego sosu chilli dodatkowo podkreśli smak dania. 

Wołowina długo pieczona po meksykańsku


Zjedz w końcu prawdziwe CHILLI con CARNE przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *