Wieprzowina pieczona to solidna dawka kalorii i dobrego smaku. W przepisie użyłem karczku wieprzowego, ale może to być z powodzeniem łopatka, w ostateczności szynka lub schab. Najlepszym jednak wydaje się być właśnie karczek, ponieważ po upieczeniu jest soczysty i pełen smaku. Od Ciebie zależy, czy danie podasz z sosem zrobionym na bazie tej pieczeni, czy też zadowolisz się soczystym mięsem saute, jak ja. Wieprzowina marynowana jest przez 24 godziny w aromatycznej mieszance przypraw, a następnie pieczona z małymi ziemniakami i cebulą perłową.


WIEPRZOWINA PIECZONA

SKŁADNIKI

10 sztuk małych ziemniaków
kilkanaście cebulek perłowych

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

18. Pokrój mięso na plastry. Wygląda fenomenalnie. Czy jadłeś kiedyś bardziej soczysty pieczony karczek?

wieprzowina pieczona po grecku


WIEPRZOWINA PIECZONA PROPOZYCJA PODANIA

Winna zostać podana z pieczonymi wraz warzywami, czyli cebulą i ziemniakami. Mięso albo polej sosem, albo sokami, które pozostały w brytfance po jego pieczeniu. Rewelacja.

Wieprzowina pieczona po grecku


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *