Wieprzowina pieczona to solidna dawka kalorii i dobrego smaku. W przepisie użyłem karczku wieprzowego, ale może to być z powodzeniem łopatka, w ostateczności szynka lub schab. Najlepszym jednak wydaje się być właśnie karczek, ponieważ po upieczeniu jest soczysty i pełen smaku. Od Ciebie zależy, czy danie podasz z sosem zrobionym na bazie tej pieczeni, czy też zadowolisz się soczystym mięsem saute, jak ja. Wieprzowina marynowana jest przez 24 godziny w aromatycznej mieszance przypraw, a następnie pieczona z małymi ziemniakami i cebulą perłową.
WIEPRZOWINA PIECZONA
SKŁADNIKI
10 sztuk małych ziemniaków
kilkanaście cebulek perłowych
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
18. Pokrój mięso na plastry. Wygląda fenomenalnie. Czy jadłeś kiedyś bardziej soczysty pieczony karczek?
WIEPRZOWINA PIECZONA PROPOZYCJA PODANIA
Winna zostać podana z pieczonymi wraz warzywami, czyli cebulą i ziemniakami. Mięso albo polej sosem, albo sokami, które pozostały w brytfance po jego pieczeniu. Rewelacja.