wieprzowina długo pieczona

Wieprzowina długo pieczona to nie lada rarytas. Gwoli wyjaśnienia pieczenie niekoniecznie musi trwać całe wieki. Najlepszy wynik i smak daje kombinacja czasu pieczenia dostosowanego do użytego w konkretnym przypadku kawałka i rodzaju mięsa. Inaczej piecze się wieprzowa noga, a inaczej karczek. To kawałki mięsa o zupełnie niej strukturze, przez co smakują inaczej, ale i wymagają zupełnie innej obróbki cieplnej. A gdy już taką wieprzowinę upieczecie i zostanie Wam co nieco na drugi dzień to warto ją spożytkować w jak najlepszy sposób. Zapraszam.


WIEPRZOWINA DŁUGO PIECZONA

SKŁADNIKI

200 gramów pieczonej wieprzowiny z dnia poprzedniego
sos pieczeniowy z pieczenia mięsa
1-2 gałązki świeżego rozmarynu
1-2 ząbki czosnku
świeże pieczywo
dowolne dodatki


WIEPRZOWINA DŁUGO PIECZONA PRZEPIS

1. Przygotuj wszystkie składniki. Co do dodatków do zaserwowania do długo pieczonej wieprzowiny to czuj się całkowicie swobodnie. Użyj tego, co lubisz. To zawsze daje najlepszy wynik.

2. Jak upiec wieprzowinę dowiesz się <<TUTAJ>>.

wieprzowina długo pieczona

3. Naszym „materiałem” do dzisiejszego dania jest pozostała po pieczeniu wieprzowina. Oczywiście w podobny sposób możecie postąpić z dowolnym innym mięsem. Chodzi bowiem o zasadę i sposób potraktowania pozostałości po pieczeniu. Tak, aby cieszyły na całego. Dobrze, żeby z pieczenia pozostało również nieco sosu. Jeśli tak jest to masz zestaw kompletny do przygotowania czegoś pysznego.

wieprzowina długo pieczona

4. Pamiętaj, że lepiej jest wyjąć mięso z lodówki na godzinę przed jego przyrządzaniem. Ile użyjesz czosnku również zależy od Ciebie.

wieprzowina długo pieczona

5. Pamiętaj, że jedzenie ma przede wszystko smakować Użyj takich dodatków, jakie lubisz. Ja lubię musztardę, więc z przyjemnością posmarowałem świeży chleb jej odrobiną. Na tak przygotowany chleb nałożę mięso i kiszonego. A co!

dwie kromki chleba posmarowane musztardą

6. Szarpaną wieprzowinę wrzuć na patelnię. Od razu dodaj grubo przesiekany czosnek.

wieprzowina długo pieczona

7. Dodaj gałązkę świeżego rozmarynu i wlej nieco sosu pieczeniowego, który powstał podczas pieczenia Twojej wieprzowiny. Ależ pachnie!

wieprzowina długo pieczona

8. Sosu powinno być jedynie tyle, aby mięso nabrało smaku i pozostało bardzo soczyste. Smaż całość chwilę, aż mięso zagrzeje się i wchłonie sos.


WIEPRZOWINA DŁUGO PIECZONA SPOSÓB PODANIA

Mięso nałóż na pieczywo z dowolnymi dodatkami i polej ciepłym sosem pieczeniowym. Poezja.

wieprzowina długo pieczona


youvarlakia avgolemono Previous post KLOPSY w SOSIE cytrynowym z Grecji
Botwinka zupa z młodych buraków Next post BOTWINKA zupa z młodych BURAKÓW

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *