Uszka z grzybami to świetny dodatek do czerwonego barszczu. Przeważnie do czerwonego barszczu. I przeważnie do postnego czerwonego barszczu na Wigilię. A ponieważ Wigilia Bożego Narodzenia to nie czas na eksperymenty, dlatego moje uszka z grzybami są bardzo klasyczne. Ale kto powiedział, że klasyka musi być nudna? Wypróbujcie mój przepis na świąteczne uszka z grzybami i delektujcie się ich smakiem. Jak zrobić doskonały barszcz wigilijny (którym możecie zajadać się również przy innych okazjach) znajdziecie na mojej stronie. Zachęcam do wypróbowania – zarówno barszczu, jak i uszek.
USZKA Z GRZYBAMI
SKŁADNIKI
400 gramów mąki pszennej;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
USZKA Z GRZYBAMI SPOSÓB PODANIA
Gotuj na wolnym ogniu w osolonej wodzie 3 minuty od momentu ich wypłynięcia. Podawaj z czerwonym barszczem.
Jak zrobić pyszny BARSZCZ CZERWONY dowiesz się <<TUTAJ>>.
dzięki za miły komentarz. jednocześnie … przepraszam za drobne kłopoty techniczne 😉 pozdrawiam i życzę Smacznych Świąt 🙂
„Witaj !
Robię uszka od lat , bo jestem grzybiara i grzybów u mnie dostatek. Ale … moje uszka ciągle mnie nie zadowalały- bo jakieś takie za bardzo „grzybowe” . I chyba za zwarte i wkurzało mnie to. Posłuchałam znajomych i gdzieś usłyszałam ,że dobrze jest dodać do farszu trochę bułki tartej lub namoczonej. Potrzebowałam to sprawdzić i ……… super, wreszcie uczciwy przepis – prosty jak ” parasol ” ale wszystko w nim jest – jak ja to mówię czasami dla ” głupola „. Aleeeeeee…. też potwierdzasz moje doniesienia z okolic, że do ciasta trzeba dodać tylko żółtko , bez białka. Tez słyszałam ,ale TY to genialnie potwierdzasz. BO…… białko podobno utwardza ciasto.
jeju , jest tyle blogów i przepisów i wreszcie KTOś ma pojęcie o gotowaniu .
Życzę wspaniałych Świąt i dziękuję bardzo ,że mogłam poczuć ,że ktoś jeszcze hołduje starym zasadom gotowania – cudnym , prostym i bez udziwniania.
Pozdrawiam
Jola z krakowa”