Uszka z grzybami na Wigilię najlepsze

Uszka z grzybami to świetny dodatek do czerwonego barszczu. Przeważnie do czerwonego barszczu. I przeważnie do postnego czerwonego barszczu na Wigilię. A ponieważ Wigilia Bożego Narodzenia to nie czas na eksperymenty, dlatego moje uszka z grzybami są bardzo klasyczne. Ale kto powiedział, że klasyka musi być nudna? Wypróbujcie mój przepis na świąteczne uszka z grzybami i delektujcie się ich smakiem. Jak zrobić doskonały barszcz wigilijny (którym możecie zajadać się również przy innych okazjach) znajdziecie na mojej stronie. Zachęcam do wypróbowania – zarówno barszczu, jak i uszek.


USZKA Z GRZYBAMI

SKŁADNIKI

400 gramów mąki pszennej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


USZKA Z GRZYBAMI SPOSÓB PODANIA

Gotuj na wolnym ogniu w osolonej wodzie 3 minuty od momentu ich wypłynięcia. Podawaj z czerwonym barszczem.

barszcz czerwony i uszka z grzybami


Jak zrobić pyszny BARSZCZ CZERWONY dowiesz się <<TUTAJ>>.


Sernik czarno biały Previous post SERNIK CZARNO-BIAŁY z tradycjami
Tarte kluski śląskie inaczej szare lub kudłate Next post SZARE KLUSKI śląskie inaczej tarte

2 thoughts on “USZKA z GRZYBAMI na Wigilię idealne”

  1. dzięki za miły komentarz. jednocześnie … przepraszam za drobne kłopoty techniczne 😉 pozdrawiam i życzę Smacznych Świąt 🙂

  2. „Witaj !
    Robię uszka od lat , bo jestem grzybiara i grzybów u mnie dostatek. Ale … moje uszka ciągle mnie nie zadowalały- bo jakieś takie za bardzo „grzybowe” . I chyba za zwarte i wkurzało mnie to. Posłuchałam znajomych i gdzieś usłyszałam ,że dobrze jest dodać do farszu trochę bułki tartej lub namoczonej. Potrzebowałam to sprawdzić i ……… super, wreszcie uczciwy przepis – prosty jak ” parasol ” ale wszystko w nim jest – jak ja to mówię czasami dla ” głupola „. Aleeeeeee…. też potwierdzasz moje doniesienia z okolic, że do ciasta trzeba dodać tylko żółtko , bez białka. Tez słyszałam ,ale TY to genialnie potwierdzasz. BO…… białko podobno utwardza ciasto.
    jeju , jest tyle blogów i przepisów i wreszcie KTOś ma pojęcie o gotowaniu .
    Życzę wspaniałych Świąt i dziękuję bardzo ,że mogłam poczuć ,że ktoś jeszcze hołduje starym zasadom gotowania – cudnym , prostym i bez udziwniania.
    Pozdrawiam
    Jola z krakowa”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *