Twarożek z pestkami dyni to osobliwość podpatrzona przeze mnie w Austrii, gdzie styryjskie dynie i olej z nich tłoczony uważane są za eliksir młodości i zdrowia. Oczywistym jest, że wciąż mało u nas znany olej z pestek dyni, o burym, bardzo ciemno zielonym, czarnym wręcz kolorze, nie jest polskim faworytem. Z kuchni świata czerpać jednak należy ku poszerzeniu naszych smaków, ale i poznawaniu nowych, interesujących przepisów. Olej z pestek dyni, jeszcze kilka lat temu całkowicie u nas nieznany i niemożliwy do kupienia staje się powoli stałym bywalcem na półkach większych sklepów. Jeżeli go jeszcze nie znacie wypróbujcie; jego przyjemny, orzechowy smak idealnie pasuje do sałatek, ale i do twarożku. Tak, jak w tym przypadku.


TWAROŻEK Z PESTKAMI DYNI SKŁADNIKI:

250 gramów półtłustego lub tłustego dobrej jakości twarogu;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


TWAROŻEK Z PESTKAMI DYNI

Podawaj zawsze w temperaturze pokojowej. Najlepiej smakuje na kromce chleba z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Twarożek z pestkami dyni ze Styrii

Koniecznie spróbuj OMLETA PO STYRYJSKU – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *