Twarożek z pestkami dyni to osobliwość podpatrzona przeze mnie w Austrii, gdzie styryjskie dynie i olej z nich tłoczony uważane są za eliksir młodości i zdrowia. Olej z pestek dyni, jeszcze kilka lat temu całkowicie u nas nieznany i niemożliwy do kupienia staje się powoli stałym bywalcem na półkach większych sklepów. Jeżeli go jeszcze nie znacie wypróbujcie. Jego przyjemny, orzechowy smak idealnie pasuje do sałatek, ale i do twarożku. Tak, jak w tym przypadku.


TWAROŻEK Z PESTKAMI DYNI

SKŁADNIKI

250 gramów półtłustego lub tłustego dobrej jakości twarogu;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


TWAROŻEK Z PESTKAMI DYNI SPOSÓB PODANIA

Podawaj zawsze w temperaturze pokojowej. Najlepiej smakuje na kromce chleba z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Twarożek z pestkami dyni ze Styrii


Koniecznie spróbuj OMLETA PO STYRYJSKU – przepis <<TUTAJ>>.


Eskalopki cielęce z sosem kalafiorowym Previous post ESKALOPKI CIELĘCE z sosem kalafiorowym
Letnia zupa jarzynowa Next post LETNIA ZUPA jarzynowa na bogato

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *