Tuńczykowa pasta do chleba rodem z Chorwacji, na którą przepis przedstawiam poniżej jest żywym dowodem na uniwersalność kuchni europejskich. Niemcy mają swoją obazdę, Austriacy choćby liptauera, my smalec ze skwarkami i twarożek, a Hiszpanie tapenadę. Wymieniać tak można znacznie więcej, a wszystko skupia się i tak na jednym. Na świeżym pieczywie, z którym owe pasty podaje się najczęściej. W Chorwacji taką klasyczną pastą do pieczywa jest tuńczykowa pasta z dodatkiem masła i kaparów. Zmiksowana idealnie, a na świeżym chlebie podana smakuje absolutnie wybornie. Działa jak dobry aperitif, czyli zaostrza apetyt i wyostrza zmysły.


TUŃCZYKOWA PASTA DO CHLEBA

SKŁADNIKI

200 gramów tuńczyka w oliwie (2 puszki)

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


TUŃCZYKOWA PASTA DO CHLEBA PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj ze świeżym pieczywem i koniecznie w temperaturze pokojowej. Pamiętaj, że pasta zawiera masło, więc podanie jej prosto z lodówki mija się z celem. Ta fenomenalna tuńczykowa pasta do chleba musi mieć temperaturę pokojową, aby idealnie dało się rozsmakować ją na świeżym pieczywie.

tuńczykowa pasta do chleba


Przygotuj fenomenalną DORADĘ po chorwacku przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Curry z kurczaka Previous post CURRY z KURCZAKA dla początkujących
okra w pomidorach Next post OKRA w POMIDORACH z doradą podana

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *