Tramezzini z tuńczykiem oraz pysznymi karczochami to połączenie znakomite. Smaczne i nietuzinkowe. Tramezzini to niewielkie, trójkątne kanapki jadane we Włoszech w ciągu dnia. Ich bazą jest biały, pszenny chleb tostowy oraz „smarowidło”, najczęściej w postaci majonezu w całkiem sporej ilości. Oprócz tego składniki są w zasadzie dowolne. W Polsce trudno zdobyć oryginalny chleb do tramezzini, ale też z powodzeniem zastąpić go można chlebem pszennym, tostowym.
TRAMEZZINI Z TUŃCZYKIEM
SKŁADNIKI
4 kromki pszennego chleba tostowego;
kilka serc karczochów w oliwie;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
TRAMEZZINI Z TUŃCZYKIEM SPOSÓB PODANIA
Podawaj od razu albo po schłodzeniu w lodówce.
Przygotuj SAŁATKĘ z tuńczykiem przepis <<TUTAJ>>.