Tatar z matjasa jest daniem prostym, ale trudnym do wykonania z uwagi na małą dostępność w Polsce prawdziwego matjasa. A prawdziwy matjas to młodziutki, tłuściutki śledź jeszcze przed tarłem, odławiany przez Holendrów z początkiem czerwca – wtedy i tylko wtedy. O sposobie przygotowywania matjasa zaraz po połowie dowiesz się <<TUTAJ>>.

Czasem o tej porze roku można kupić świeżego, holenderskiego matjasa w sklepach jednej z popularnych sieci spożywczych, a przez cały rok zdarza się również kupić matjasy mrożone. Te ostatnie bywają w jednej z sieci cash & carry. Matjas ma bardzo charakterystyczny smak i nie każdemu „podejdzie”. Próbować jednak trzeba wszystkiego, dlatego gorąco zachęcam Was i zapraszam na mój tatar z matjasa.


TATAR Z MATJASA SKŁADNIKI:

1 śledź matjas holenderski, oryginalny;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

11. Jeżeli wolisz podaja tatara z matjasa jedynie z marynowanymi buraczkami i ogórkiem konserwowym. To też świetne zestawienie.

Tatar z matjasa holenderskiego


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *