Tarta z mandarynkami w galaretce jagodowej musi, po prostu musi być upieczona przynajmniej raz zimą. To właśnie wtedy przypada szczyt sezonu na cytrusy, które są dojrzałe jak należy, soczyste i słodkie. Szczególnie mandarynki są wysoko cenione ze względu na swój zrównoważony smak. Sa wtedy słodziutkie jak czekolada, a przy tym lekko kwaskowe, odświeżające. Niebo w gębie. Wiem, że większość z Was nie dysponuje <<borówkami w cukrze>> (było mnie słuchać latem i je zrobić?). W takim przypadku użyjcie np. kompotu, marmolady w połączeniu z jakimś sokiem itd itp.. Wykażcie się pomysłem. A ja Wam daję zaś przepis, który pokochacie.


TARTA Z MANDARYNKAMI SKŁADNIKI:

165 gramów mąki pszennej pełnoziarnistej typ 2000;
75 mąki pszennej zwykłej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


TARTA Z MANDARYNKAMI W GALARETCE JAGODOWEJ

Piękna, delikatna galaretka jagodowa, a w środku wspaniałe mandarynki. Niebyt słodki spód tarty z wyraźnym genialnym smakiem grubo mielonej mąki pełnoziarnistej. Lekki posmak wanilii i to szczęście na Twojej twarzy… Czyż nie warto żyć dla takich chwil?

Tarta z mandarynkami w galaretce jagodowej

Spróbuj także TARTY z ŁOSOSIEM przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *