Tapenada to jedno z najprostszych, najsmaczniejszych i najzdrowszych smarowideł do chleba. Choć nie wiem, czy nazwa smarowidło jest tutaj adekwatna. Tapenadę jada się w Hiszpanii i Francji, jada we Włoszech i w Grecji. Jada się także na Bałkanach. Jada się ją wszędzie tam gdzie rosną oliwki, a oliwa z tychże jest głównym składnikiem potraw kuchni tych krajów. Przygotowanie tapenady jest proste i szybkie. Jedynym warunkiem udanej tapenady jest wysoka jakość oliwek.


TAPENADA

SKŁADNIKI

200 gramów oliwek z pestką

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


TAPENADA SPOSÓB PODANIA

Podawaj razem z jak najświeższym pieczywem. Tapenada nigdy nie powinna trafić do lodówki. Podawać ją bowiem należy w temperaturze pokojowej.

tapenada


Przygotuj również przepyszne pieczyste przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *