szaszłyki wieprzowe

Szaszłyki wieprzowe przyrządzone na grillu smakują wybornie. Wieprzowina to idealne mięso na grila, ponieważ ma troche tłuszczyku który wspaniale wytapia się na ruszcie. A wytapiając się dodaje smaku mięsu. W kuchni greckiej szaszłyki wieprzowe to codzienność, sprzedaje się ich chyba z milion dziennie. Moja wersja pysznych szaszłyków pochodzi z Krety. Czy tak samo przyrządza się je w całej Grecji tego nie wiem. Wiem tylko, że Grecy robią fenomenalne szaszłyki. Spróbujcie, przepis jak najbardziej oryginalny. Oczywiście z Krety.


SZASZŁYKI WIEPRZOWE Z GRILLA

SKŁADNIKI

500 gramów łopatki wieprzowej

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


SZASZŁYKI WIEPRZOWE SPOSÓB PODANIA

Podawaj od razu z cząstkami cytryny oraz podpieczonymi pitami. Sos tzatziki będzie doskonałym dodatkiem do całości.

szaszłyki wieprzowe


Wypróbuj również przepis na smażony <<FILET z MAKRELI>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *