Stek jagnięcy w sosie świetnie przyprawionym rozmarynem z powodzeniem można „podpiąć” pod znane na całym świecie danie o nazwie „ossobuco”. Klasyczne, włoskie danie o tej dźwięcznej nazwie oznacza „kość z dziurką”, co tyczy się rodzaju mięsa użytego do przyrządzenia ossobuco. Do tego klasycznego używa się  giczy cielęcej pokrojonej w poprzek na plastry tak, że otwiera się dostęp do szpiku w kości. Po jego wyjedzeniu pozostaje „ossobuco”, czyli właśnie kość z dziurką. Mój stek jagnięcy nie odbiega w niczym od klasycznego ossobuco poza tym, że mięso pochodzi z udźca jagnięcego, a nie cielęcego. Jest to jednak nadal ossobuco; nawet sposób przyrządzenia pozostawiam wielce zbliżony do tego słynnego włoskiego dania.


STEK JAGNIĘCY W SOSIE SKŁADNIKI

3 steki jagnięce z udźca cięte jak na ossobuco, każdy o wadze około 300 gramów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


STEK JAGNIĘCY W SOSIE Z ROZMARYNEM

Podawaj np. z puree z grochu – jak je przyrządzić dowiesz się <<TUTAJ>>. P.S. Nie zapomnij wyssać szpiku z kości – jest pyszny.

STEK JAGNIĘCY w sosie z rozmarynem


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *