Spaghetti z boczkiem nie jest pomysłem ani nowym, ani nowatorskim. Ot zwykły, prosty obiad. Gdy jednak go nieco podrasować stać się może prawdziwym majstersztykiem. Wystarczy zamiast tradycyjnej szynki użyć szynki, a jeszcze lepiej boczku szwarcwaldzkiego, by danie nabrało niezwykłego charakteru. Wędliny szwarcwaldzkie to wędliny znakomite. Wieprzowe, dojrzewające, w dodatku wędzone drewnem jodłowym. Parę lat temu miałem szczęście odwiedzić siedzibę firmy i sklep firmowy firmy Wein we Freudenstadt w Szwarcwaldzie. Tego zniewalającego zapachu wędzonki nie zapomnę nigdy. Gorąco Wam polecam tego typu wędliny, bo są boskie. Dla mnie lepsze, jak szynka parmeńska.


SPAGHETTI Z BOCZKIEM SKŁADNIKI:

250 gramów makaronu spaghetti;
80 gramów szynki lub boczku szwarcwaldzkiego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


SPAGHETTI Z BOCZKIEM SZWARCWALDZKIM

Podawaj od razu koniecznie posypując całość startym parmezanem. To niewiarygodne, jak doskonały może mieć smak danie, którego składnikiem jest dojrzewająca wędlina szwarcwaldzka.

Spaghetti z boczkiem szwarcwaldzkim


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *