Spaghetti carbonara to pochodzący z Lacjum klasyk kuchni włoskiej. Według oryginalnego przepisu tę pastę przygotowuje się jedynie z guanciale, jajek i sera pecorino romano, z dodatkiem sporej ilości pieprzu. Jak to z popularnymi daniami bywa pojawiły się na całym świecie liczne modyfikacje tego dania. Przygotowuje się je więc a to z dodatkiem czosnku, a to z natką pietruszki, czy z dodatkiem śmietany. Dobry kucharz zawodowy, ale i kompletny amator w kuchni, przy zachowaniu kilku warunków jest w stanie szybko i łatwo przygotować doskonałe spaghetti carbonara z aksamitnym sosem bez dodawania śmietany.


SPAGHETTI CARBONARA SKŁADNIKI

300 gramów makaronu spaghetti lub bucatini;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


SPAGHETTI CARBONARA

Podawaj niezwłocznie posypując dodatkowo świeżo startym serem pecorino romano i sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Spaghetti carbonara


Warto również zjeść SPAGHETTI all’Amatriciana – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *