Spaghetti alla San Gennaro to jedno z najważniejszych dań kuchni neapolitańskiej. Kuchni znanej jako la cucina povera, czyli kuchni biedoty. Kampania, której stolicą jest Neapol od zawsze był jednym z biedniejszych regionów Włoch. Jedzenie zatem musiało być proste i składać się jedynie z tych składników, które były tam dostępne. To przecież w Neapolu powstała pizza, to tutaj powstało również spaghetti alla San Gennaro. Nazwa odnosi się do najważniejszego patrona Neapolu, świętego Januarego. To proste, ale sycące danie, bez fajerwerków, ale pełne smaku i kalorii. Dziękujemy Ci Neapolu nie tylko za pizzę. Karmisz wybornie, choć skromnie. Smak jednak ważniejszy.


SPAGHETTI ALLA SAN GENNARO

SKŁADNIKI

200 gramów makaronu spaghetti

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


SPAGHETTI ALLA SAN GENNARO PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj od razu posypane dodatkowo dowolną ilością czosnkowych grzanek oraz ozdobione listkam świeżej bazylii.

Spaghetti alla San Gennaro


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *