Spaghetti alla bolognese to nie lada kłopot, swoista poczwara kulinarna. Istnieje na zasadzie: chcą, to mają, niech jedzą. Jako żyw i moje spaghetti bolognese przypomina „klasyczne” i znane na całym świecie danie o tej nazwie. Z drugiej strony tak naprawdę to niezbyt wiele ma z nim wspólnego, a tak naprawdę to nic. Bo takiego dania, jak spaghetti alla bolognese w kuchni włoskiej po prostu nie ma. Przepis na oryginalny sos boloński (zwany tamże ragu al bolognese) znajdziesz na mojej stronie (link poniżej). Przeczytasz tam również, jak je przyrządzić.

Tutaj zaś przedstawiam Wam szybką wersję najpopularniejszego na świecie spaghetti. Dla tych, którzy nie mają czasu na poświęcenie 3 godzin na przygotowanie prawdziwego ragu bolognese. I chociaż zwykle nie chadzam w sprawach kulinarnych na skróty, to w tym przypadku uważam, że lepiej jest zjeść takie spaghetti bolognese, aniżeli gotowca ze sklepu.


SPAGHETTI ALLA BOLOGNESE SKŁADNIKI

300 gramów makaronu spaghetti, ale jednak lepiej tagliatelle;
450 mielonej wołowiny;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


SPAGHETTI ALLA BOLOGNESE

Podawaj ze świeżo startym parmezanem. No i co z tego, że w nazwie dania jest spaghetti, a ja podaję  tagliatelle… Jak twór potwór to wolno wszystko…

Spaghetti alla bolognese


Może jednak wypróbujesz oryginalnego MAKARONU z ragu BOLOGNESE? Przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *