Sos pomidorowy taki domowy ma tę zaletę, że po pierwsze wiesz, co jesz, a po drugie zawsze możesz doprawić go według własnego smaku. W tym przepisie proponuję doprawić go tak, aby jak najbardziej zbliżyć się do smaku Włoch; taki sos będzie pasował do wielu dań. Oczywiście jeżeli przygotowujesz sos do bieżącego użycia zrób go odpowiednio mniej i dopraw znacznie intensywniej. Jeżeli przygotowujesz sos na zimę dopraw go łagodniej, aby móc ostatecznie doprawić go potem do konkretnych dań.


SOS POMIDOROWY  W STYLU WŁOSKIM SKŁADNIKI:

5 kilogramów bardzo dojrzałych pomidorów (najlepiej Lima);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

11. Gotowy sos nakładaj do dobrze wyparzonych słoików. Każdy z nich dobrze zakręć i wstaw do garnka z wrząca wodą. Trzymaj słoiki w garnku na minimalnym ogniu około 20 minut.

pasteryzowanie

12. Wyjmij słoiki z garnka, ułóż dnem do góry na ściereczce, następnie przykryj dobrze drugą ściereczką i pozostaw na noc.

SOS POMIDOROWY w stylu włoskim


SOS POMIDOROWY W STYLU WŁOSKIM

Na drugi dzień słoiki z gotowym sosem przenieś do chłodnego pomieszczenia. W zimie sos będzie doskonałym dodatkiem do wielu dań.

SOS POMIDOROWY w stylu włoskim

Spróbuj również mojego sosu pomidorowego w stylu greckim kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *