Sos kurkowy zaliczany jest do jednych z najsmaczniejszych sosów. Podczas gdy sos pomidorowy, czy pieczeniowy są bardzo popularne i jada się je stosunkowo często to sos kurkowy jest raczej synonimem czegoś wyjątkowego. Trudno nazwać np. placki ziemniaczane daniem wykwintnym. Jednak oblane pysznym sosem kurkowym stają się daniem na wskroś wyjątkowym i pożądanym przez większość z nas. Taki sos kurkowy ze świeżych grzybów znakomicie pasować będzie również do pieczonych mięsiw. Kurczak, wołowina, a nawet jagnięcina podana z takim sosem może być serwowana z powodzeniem podczas najważniejszych uroczystości rodzinnych.


SOS KURKOWY

SKŁADNIKI

250 gramów świeżych kurek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


SOS KURKOWY

Podawaj do pieczonych mięs, <<placków ziemniaczanych>>, potraw mącznych (kluski, makaron) i czego tylko dusza zapragnie.

sos kurkowy


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *