Sos kurkowy zaliczany jest do jednych z najsmaczniejszych sosów. Podczas gdy sos pomidorowy, czy pieczeniowy są bardzo popularne i jada się je stosunkowo często to sos kurkowy jest raczej synonimem czegoś wyjątkowego. Trudno nazwać np. placki ziemniaczane daniem wykwintnym. Jednak oblane pysznym sosem kurkowym stają się daniem na wskroś wyjątkowym i pożądanym przez większość z nas. Taki sos kurkowy ze świeżych grzybów znakomicie pasować będzie również do pieczonych mięsiw. Kurczak, wołowina, a nawet jagnięcina podana z takim sosem może być serwowana z powodzeniem podczas najważniejszych uroczystości rodzinnych.


SOS KURKOWY

SKŁADNIKI

250 gramów świeżych kurek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


SOS KURKOWY PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj do pieczonych mięs, <<placków ziemniaczanych>>, potraw mącznych (kluski, makaron) i czego tylko dusza zapragnie.

sos kurkowy


Lasagne z grzybami i kiełbasą Previous post LASAGNE z GRZYBAMI i kiełbasą
Babeczki sezamowe z tahiną Next post BABECZKI SEZAMOWE z tahiną

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *