Sos grzybowy jest moim ulubionym sosem. Od zawsze. Choć w sezonie grzybowym jadam w większości raczej podgrzybki, to jednak sos grzybowy najlepiej smakuje mi właśnie z prawdziwków. Do placków ziemniaczanych, naleśników, klusek, pyz, makaronów i do mięs oczywiście. Sos grzybowy ze świeżych prawdziwków zrobić można na kilka sposobów, ale moim ulubionym jest taki w wersji, którą Wam poniżej prezentuję. Z dużymi kawałkami grzybów i z gęstym, śmietanowym sosem. Zapraszam.


SOS GRZYBOWY

SKŁADNIKI

500 gramów jak najświeższych prawdziwków (najlepiej prosto z lasu);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


SOS GRZYBOWY Z PRAWDZIWKÓW SPOSÓB PODANIA

To znakomity dodatek do naprawdę całej masy dań. Co byście powiedzieli np. na placki ziemniaczane z takim właśnie sosem?

sos grzybowy ze świeżych prawdziwków


Jak zrobić chrupiące PLACKI ZIEMNIACZANE dowiesz się <<TUTAJ>>.


winobranie 2018 zielona góra Previous post Zielonogórskie WINOBRANIE 2018 czas zacząć
Papryka faszerowana kurczakiem i ryżem Next post PAPRYKA FASZEROWANA kurczakiem i ryżem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *