Sos do pizzy to równie ważny składnik, jak odpowiednie ciasto na pizzę. Zrób samodzielnie najlepszy sos do pizzy, jaki możesz sobie wyobrazić. Oczywiście według oryginalnej, włoskiej receptury. Taki sos możesz przygotować albo ze świeżych, dojrzałych pomidorów pod koniec lata (sierpień, wrzesień), albo z przecieru pomidorowego zrobionego pod koniec lata z dojrzałych pomidorów. W ostateczności przygotuj go z pomidorów w puszce lub pasaty pomidorowej, tych sklepowych. W każdym z w/w przypadków warunkiem idealnego sosu pomidorowego są bardzo dojrzałe pomidory. Jeżeli chcesz otrzymać pyszny, genialny, aromatyczny sos koniecznie przygotuj go według mojego przepisu. Nie zawiedziesz się.


SOS DO PIZZY

SKŁADNIKI

500 ml domowego przecieru pomidorowego, pasaty lub pomidorów w puszce;
1 cebula;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

13. Przelej sos pomidorowy do czaszy blendera i zmiksuj go na gładką masę. Oczywiście jeżeli przygotowujesz sos do pizzy z pasaty pomidorowej nie ma najmniejszego sensu tego robić.

Sos do pizzy według włoskiej receptury


SOS DO PIZZY PROPOZYCJA PODANIA

Nadaje pizzy niepowtarzalnego smaku. Pamiętaj, by nie zalać nim pizzy, a jedynie nałożyć  go „do smaku”. Oczywiście taki sos możesz również podać z makaronem albo użyć jako składnik tysiąca innych, wspaniałych i pysznych dań. Ale pizza z takim sosem skradnie Twoje serce.

Sos do pizzy według włoskiej receptury


Jak zrobić doskonałą PIZZĘ DOMOWĄ dowiesz się <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “SOS do PIZZY według włoskiej receptury”

  1. hej, pasteryzacja znacznie wydłuża żywotność przetworów. Więc jeśli zrobiłeś z myślą np. o zimie to tak. Pasteryzowane przetwory można przechowywać w spiżarni (ciemne, chłodne miejsce, ale nie lodówka), natomiast niepasteryzowane tylko w lodówce. pzdr.

  2. Witam,
    Zrobiłem 10 słoików. Bardzo dobry sos. Czy mam teraz pasteryzować czy nie??? Pilne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *