Stek z antrykotu znany jest pod nazwą rib eye. Nazwa ta związana jest z wyglądem owego steka. Antrykot wycina się z przedniej części grzbietu krowy. To mięso delikatne, miękkie, zaopatrzone w niewielkie fragmenty tłuszczu. Smaży się błyskawicznie, więc trzeba być czujnym, by takiego steka nie przeciągnąć. Więcej na temat steków dowiesz się <<TUTAJ>>. Czas smażenia steków jest bardzo istotny jednak pamiętać należy, że kluczową sprawą jest „odpoczęcie” steka po jego usmażeniu. Mięso pokrojone zaraz po obróbce cieplnej straci wszystkie swoje soki. Szczegóły w przepisie.


STEK Z ANTRYKOTU RIB EYE SKŁADNIKI

sezonowany minimum 14 dni stek z antrykotu o grubości 3 cm i wadze 350 gramów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


STEK Z ANTRYKOTU RIB EYE

Podawaj na 1001 sposobów, jak Ci się tylko zamarzy. Na przykład na talerzu z warzywami.

stek z antrykotu rib eye

Fast food z soczystym stekiem? Czemu nie.

stek z antrykotu rib eye


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *