Soczewica z warzywami przyrządzona na gęsto to danie, które nie wygląda tak dobrze, jak naprawdę smakuje. Jest bardzo proste, niezwykle aromatyczne i pyszne. Aksamitności soczewicy nadaje oliwa i jogurt. Soczewica na gęsto może być daniem samym w sobie, albowiem są tutaj najzdrowsze z możliwych białko roślinne i warzywa. Ale dobra biała kiełbaska, gotowana lub grillowana, zdecydowanie wspomoże to danie. Absolutnie dla każdego.


SOCZEWICA Z WARZYWAMI

SKŁADNIKI

150 gramów brązowej soczewicy;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

8. Dodaj sól, pieprz oraz 1-2 łyżki jogurtu naturalnego. Zamieszaj soczewicę, przykryj garnek pokrywką i pozostaw na zgaszonym palniku. Gdy soczewica „dochodzi” w tym czasie wrzuć na dobrze rozgrzaną patelnię grillową kiełbaski. Grilluj krótko i intensywnie rumieniąc je z obu stron.

Soczewica z warzywami


SOCZEWICA Z WARZYWAMI SPOSÓB PODANIA

Serwuj na gorąco z grillowaną kiełbasą na liściach szpinaku.

soczewica z warzywami z kiełbaską grillowaną


Pokochasz również SOCZEWICĘ po KASTYLIJSKU przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *