Soczewica z kiełbasą i warzywami jest przepysznym daniem, które zawsze powoduje u mnie uśmiech zadowolenia. Przygotowanie dania jest łatwe i stosunkowo szybkie, a jego smak zadowoli większość z Was. Tego typu dania są domeną kuchni francuskiej Alzacji, gdzie soczewica stanowi ważny składnik wielu dań. Używa się jej nie tylko do dań obiadowych, ale również do przygotowywania sałatek. To bardzo uniwersalne warzywo, które nie dość, że pyszne to dodatkowo pożywne i tanie. I co najważniejsze zawiera mnóstwo świetnie przyswajalnego białka. Moja soczewica z kiełbasą i warzywami na gęsto może być dobrym początkiem Waszej przyjaźni z tym warzywem. Zachęcam.


SOCZEWICA Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI SKŁADNIKI:

150 gramów zielonej lub brązowej soczewicy;
500 ml domowego bulionu drobiowego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Wyłącz gaz pod garnkiem i wrzuć do środka posiekaną natkę pietruszki.

Soczewica z kiełbasą i warzywami

13. Czegoś jeszcze brakuje, prawda? No jasne, dorzuć do dania przesmażone wcześniej plasterki parówki. Gotowe. Ależ pachnie. Ależ smak!

Soczewica z kiełbasą i warzywami


SOCZEWICA Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI NA GĘSTO

Podawaj od razu w głębokim talerzu. Nie zapomnij dodać ugotowanych frankfurterek. Dopełnią one smaku tego świetnego dania rodem z Alzacji jadanego równie chętnie w przygranicznych z Alzacją niemieckich landach.

Soczewica z kiełbasą i warzywami

Wypróbuj moją KASZANKĘ z SOCZEWICĄ przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “SOCZEWICA z KIEŁBASĄ i warzywami na gęsto”

  1. zgadzam się co do soczewicy. w ogóle „strączkowe” są chyba najzdrowsze. a co do fenkuła to po prostu go uwielbiam i dodaję, gdzie tylko się da.

  2. Uwielbiam soczewicę, jest pożywna i zdrowa, powinno się ją jeść jak najczęściej.Dodany fenkuł na pewno fajnie ,,podkręca” smak.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *