Śledzie z grzybami to przyjemna odmiana dla fanów śledzi, którzy nie mają pomysłu na nową odsłonę ich ulubionych ryb. Ten przepis powstał w mojej głowie po tym, jak pozostało mi trochę suszonych grzybów po świętach i trzeba je było w jakiś sensowny sposób zagospodarować. Oprócz słonych śledzi mamy zatem tutaj chrupiące korniszony oraz grzyby wraz z wywarem z ich gotowania, a także drobniutko posiekaną cebulę. Takie zestawienie wymaga „macerowania” przez minimum 48 godzin. Warto czekać, bo śledzie z grzybami są naprawdę wyjątkowe.


ŚLEDZIE Z GRZYBAMI

SKŁADNIKI

300 gramów śledzi a’la matjas w oliwie;
kilka suszonych grzybów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


ŚLEDZIE Z GRZYBAMI ZAJADAMY

Znakomicie pasują na każdą okazję.

Śledzie z grzybami korniszonami i cebulą


Wypróbuj ŚLEDZIE w sosie MUSZTARDOWYM przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “ŚLEDZIE z GRZYBAMI korniszonami i cebulą”

  1. Śledzie rewelacja, ja aby dodać nieco ostrości dodałem kilka kropel sosu tabasco. Taka mała modernizacja.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *