Sielawa opiekana do kwaśnej zalewy włożona to mój sposób na zachowanie wspomnień lata oraz mazurskich smaków i krajobrazów. Ja wiem, że część z Was uzna za barbarzyństwo włożenie delikatnej sielawy do octu, ale nie dbam o to. Bo ważniejsze mi jest, by jesienią taki słoik z sielawą otworzyć i pałaszując jedną za drugą z zamkniętymi oczami móc przenieść się do polskiej krainy tysiąca jezior. I basta. A jak macie lepszy pomysł na zamknięcie smaku Mazur w słoiku to podzielcie się ze mną, będę szczęśliwy na kolejny sposób móc swoje ukochane sielawy zachować.


SIELAWA OPIEKANA

SKŁADNIKI

1 kilogram świeżej sielawy;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Zakręć porządnie słoik i odstaw go w chłodne, ciemne miejsce. Żeby Cię nie kusiło otworzyć go zbyt wcześnie…

sielawa opiekana w zalewie octowej

13. Co powiesz na taki kęs delikatnej sielawy???

sielawa opiekana w zalewie octowej


SIELAWA OPIEKANA

Wygląda i smakuje cudnie, przywołuje letnie, mazurskie wieczory…

sielawa opiekana w zalewie octowej


Wolisz ŚLEDZIA OPIEKANEGO? Po przepis kliknij <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “SIELAWA OPIEKANA w zalewie octowej”

  1. u mnie wytrzymują do trzech miesięcy, dłużej nie próbowałem. po prostu robię według powyższego przepisu, zamykam szczelnie słoik i wstawiam do lodówki. ryby są przesmażone, więc nie surowe, a zalewa octowa dość dobrze je utrzymuje w świeżości. kwestia, by po otwarciu słoika nie trzymać ich za długo. Myślę, że chcąc dłużej przechowywać takie rybki można pominąć dodatek cebuli – to chyba jedyny składnik, który może zepsuć marynatę w dłuższym okresie.

  2. A co zrobić ,aby taka sielanka lub śledzie trzymać ok.półroku lub może dłużej?No bo zalane chłodna zalewa nie wytrzymają zbyt długo nawet w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *