Schabowy pieczony to moja odpowiedź na tradycyjnego panierowanego kotleta schabowego popularnego w kuchni polskiej. Poniższe danie jest bardzo popularne natomiast w kuchni greckiej. Przy jego przygotowaniu należy szczególną uwagę zwrócić na mięso. To nie może być taki malutki kotlecik bez kostki, skóry i tłuszczu. To musi być porządny kawał kotleta wykrawany przez rzeźnika, na który składa się schab wraz z boczkiem, skórą i z kostką. Tylko mając takiego schabowego jest sens przyrządzenia go według klasycznego greckiego przepisu, jak poniżej.


SCHABOWY PIECZONY

SKŁADNIKI

kotlet schabowy z kością, skórą i boczkiem o wadze min. 300 gramów

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


SCHABOWY PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI SPOSÓB PODANIA

Podawaj chwilę po upieczeniu koniecznie wraz z pysznym powstałym w czasie pieczenia sosem. Dodatkiem może być np. zestaw surówek albo sałatka grecka, na którą przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.

Schabowy pieczony z ziemniakami


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *