Schab wędzony duszony podany na kapuście kiszonej i z puree ziemniaczanym to klasyczne danie kuchni niemieckiej. Znane jest ono pod nazwą Kasseler Rippchen. Bazą dania jest schab wieprzowy wędzony. Nie jest on łatwy do kupienia u nas, jednak warto próbować go zdobyć. Taki schab uduszony z kapustą kiszoną smakuje zupełnie inaczej, aniżeli tradycyjny duszony lub pieczony schab. Ma charakterystyczny posmak wędzonki, a mięso po uduszeniu lub upieczeniu jest soczyste. W dodatku duszona razem z wędzonką kapusta kiszona nabiera fenomenalnego posmaku. Zachęcam.


SCHAB WĘDZONY DUSZONY

SKŁADNIKI

500 gramowy kawałek surowego wędzonego schaby wędzonego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Schab wędzony duszony pokrój w plastry.

plastry wieprzowiny


SCHAB WĘDZONY DUSZONY

Wyłóż kapustę na talerz, a na niej ułóż plastry schabu. Obok połóż kawałek duszonej ze schabem kości wędzonej. Jako dodatek do Kasselera powinno pojawić się na talerzu również puree ziemniaczane. U mnie tym razem zagościł precel bawarski.

schab wędzony duszony na kapuście kiszonej


Przygotuj pyszny PAŃCZKRAŁT przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *