Schab pieczony to temat rzeka. Przez wiele osób jest niezbyt lubiany, a to ze względu na jego ostentacyjną wręcz chudość, czyli brak tłuszczyku. A brak tłuszczyku, który jest przecież nośnikiem smaku czyni schab pieczony trudnym do przygotowania. Zwykle mamy dodatkowo tendencje do jego zbyt długiego pieczenia, co powoduje faktycznie jego przesuszenie. W takim przypadku nawet dobry sos nie pomoże. Z drugiej strony schab faktycznie łatwo jest przepiec. Jest kilka rozwiązań, aby schab upiec, jak należy. Poznaj te sposoby i upiecz swój najlepszy schab.
SCHAB PIECZONY
SKŁADNIKI
1,5 kilograma schabu wieprzowego;
surowa wędzona słonina;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
18. Zdejmij folię aluminiową ze schabu i pokrój go w plastry. Jest idealny, soczysty, jak trzeba. Pachnie znakomicie, czuć słoninkę i czosnek…
SCHAB PIECZONY PROPOZYCJA PODANIA
Idealnie smakuje podany np. z kaszą jęczmienną i buraczkami.
Zrób PUREE z TOPINAMBURA jako dodatek do schabu przepis <<TUTAJ>>.