Sangria to chyba jeden z najbardziej znanych napojów alkoholowych w Hiszpanii. Sposobów „chłodzenia się” podczas upalnych dni jest wiele. Ja proponuję popijać napój lekki, który wspaniale gasi pragnienie. Ma tylko jedną wadę (sic!) – zawiera alkohol, zatem popijać go można właściwie jedynie w dni wolne od pracy. Fruktoza z owoców winna dawać tyle słodyczy i kwaskowości, że absolutnie nie ma potrzeby dodawać cukru. Woda mineralna i dużo lodu to już mój dodatek, aby drink nie był zbyt mocny. Wszak nie chodzi o to, by się „znietrzeźwić”, lecz umysł schłodzić.


SANGRIA

SKŁADNIKI

dojrzałe owoce, jak w treści przepisu;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


SANGRIA SPOSÓB PODANIA

Serwuj od razu, póki sangria jest wystarczająco zimna.

Sangria


Wypróbuj również mój KRUSZON OWOCOWY – przepis <<TUTAJ>>.


Kotlety mielone anyżem doprawione Previous post KOTLETY MIELONE anyżem doprawione
dorsz z kruszonką Next post DORSZ z KRUSZONKĄ we włoskim stylu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *