Sandacz w sosie maślanym z limonką smakuje naprawdę wybornie. Ta popularna, choć nie tania, drapieżna ryba jeziorowa słynie z delikatnego mięsa. Nie ma również za wiele ości, co dla niektórych jest sprawą kluczową. W moim przepisie filet z sandacza jest najzwyczajniej w świecie smażony na maśle, jednak później sos wykończony jest sokiem z limonki i słodką śmietanką. Dzięki takiej kombinacji całość smakuje naprawdę wybornie. Myślę, że powinniście tego spróbować.


SANDACZ W SOSIE MAŚLANYM SKŁADNIKI:

250 gramowy filet z sandacza ze skórą;
masło;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


SANDACZ W SOSIE MAŚLANYM Z LIMONKĄ

Wyłóż sandacza na talerz i polej go maślanym sosem. Podawaj z <<PUREE z GROSZKU>> i domowymi <<FRYTKAMI>>.

Sandacz w sosie maślanym w limonką


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *